måndag 25 oktober 2010

Monstermorgon

Om ni känner att ni vill ha en "utmaning" så här i början av veckan kommer här ett recept på en monstermorgon. Bara att följa till punkt och pricka så lovar jag att ni känner att ni lever;)

1/ Sov så lite som möjligt. (Det skall vara en nära-döden-upplevelse att stiga upp.)
2/ Släng i dig en portion flingor medan du packar ihop dig och ta med en stor kaffe ut i bilen som du spiller på din vita kappa när du hoppar in.
3/ Åk till Willys före jobbet med tretusensexhundratolv tomflaskor och andas samt ränkna til tio när återvinningsapparaten stannar och tjuter 6 (!!) gånger under pantningen.
4/ Gör ett kort stopp på Shell för att tanka men få inte upp tanklocket.
5/ Åk fel väg till jobbet och kom 50 minuter försent.

Godmorgon - välkommen till Beckis monster-måndag-morgon:)

Har full förståelse om ovan beskrivna väcker en del frågeställningar. "Varför åker man till Willys och pantar före arbetet?" är till exempel en högst berättigad sådan. "Hur gick det med tankningen?" kan man ju också undra och "Hur är det möjligt att komma vilse när man åkt till jobbet hundra gånger tidigare?" är ytterligare en legitim fundering.

Låt mig förklara. Vi har haft en "återvinningscentral" i vårt kök i flera månader och igår fick jag ett smärre utbrott på att INGEN (läs min sambo) tar hand om flaskorna. Imorse tog jag saken i egna händer och lassade in 3 fulla sopsäckar i bilen (kanske var det därför jag spillde kaffet?) och begav mig till Willys. Självfallet fungerade inte pantmaskinen (gör den någonsin det?) och jag fick be butikskillen ett antal gånger om hjälp. Redan här kände jag att det skulle bli en tuff dag.


Willys ligger granne med Sportlife Almedal
(Foto ifrån Powerstrip-utbildningen i somras)


Lätt stressad svände jag förbi Shell för en snabbtankning. (Borde känna mig själv bättre då det inte finns något som heter "smidigt mackstopp á la Beckis".) Lyckas parkera tillräckligt nära bensinpumpen så jag slipper dra sönder slangen (jfr "Trubbel med tankning") men tanklocket sitter som berget (trots att jag sliter i det som en tok). Rusar in på macken och får med mig en hjälpsam Shellgrabb ut. Då visar det sig att bilen måste vara upplåst för att tanklocket skall gå att öppna. Hmmm, vad är det för logik i detta?!;) Tankning går, till slut, bra men som vanligt misslyckas jag med att hålla inne lås-mogängen så jag får fet kramp i handen. När jag skall köra iväg är jag inparkerad!!! En man kommer till min undsättning, viftar likt en stins och med ngr millimeters marginal tar jag mig ut. Tack och pust.

Nu är jag rejält försenad och, i all stress, glömmer jag att jag skall fortsätta Mölndalsvägen fram och ta av vid Lackarebäcksmotet. Istället kör jag tillbaka den vägen jag kom ifrån och det tar några minuter innan jag inser att jag är på väg hem istället för till jobbet. Jag har bara en fråga: HUR är det möjligt?


Vilken underbar morgon! Är inte det minsta orolig för morgondagen - det kan ju bara bli bättre;)


Godkväll/ Beckelina "vägarnas skräck" von Z

9 kommentarer:

 1. Underbart:) jag vet att man inte ska skratta åt andras olycka men det är svårt att låta bli, finaste Beckis;) Din " monsterdag" gjorde min kväll!! Puss & kram Jenny

  SvaraRadera
 2. Då hade knasdagen i alla fall en mening:) Natti & Puss!

  SvaraRadera
 3. Hahahahahahaha!! LOVE it! :) And you såklart. ;)

  SvaraRadera
 4. Hjärtat!

  Som du hör är jag smått stressad och förvirrad just nu... behöver lite E:son-von-Z-tid för att återhämta mig;)

  KYSS!

  SvaraRadera
 5. Tur att du e så jäklans snygg...alla killar springer ut för att hjälpa dig :)
  LOVE <3

  SvaraRadera
 6. SandyGull, om det ändå vore så väl... Den första mannen ville rädda sin pantapparat, den andra sin bensinpump och den tredje sin bil:) Tänker fortf tillbaka på vår utekväll och LER stort! Pussar!

  SvaraRadera
 7. Tror jag inte på....jag är tjej och jag hade sprungit och hjälpt dig min vackra!
  Jaaaaa, jag med :) Jag kommer nog kunna leva på den kvällen i några veckor till!
  Puss <3

  SvaraRadera
 8. Tjena älsklingen,
  Det är ändå ganska roligt att du utger dig för att veta hur pantmaskinen uppför sig normalt..
  Du har väl använt den ungefär två gånger någonsin och kanske sett den ytterligare någon gång på väg in i butiken ;)
  Älskar dig, rolig blogg förresten..

  Kram M

  SvaraRadera
 9. Härligt skatten att du hittat min blogg - har ju bara bloggat i typ ett halvår;)

  Förtal - jag har visst pantat tidigare! Många gånger!

  Älskar Dig (trots att du suger på att panta!)

  SvaraRadera