tisdag 23 november 2010

Tingelingtrubbel & snöyra

De senaste dagarna har våra morgonbestyr försvårats av diverse olika omständigheter. Igår var det tingelingklänningen som ställde till bekymmer och idag bidrog snöyran i allra högst grad till familjen P von Z:s morgonkaos. Låt oss börja med gårdagen:

Stellsan vaknade av sig själv och var på ett osedvanligt strålande humör (hennes morgonhumör är, likt hennes mors, av varierad art - antingen är livet tipp topp eller har hela världen rasat) och allt flöt på enligt planerna. När jag klädde på mig provade hon trosa efter trosa (hon är helt klart inne i "dissa-blöja-och-älska-underkläder-perioden") och studerade noggrant och förtjust sig själv i spegeln. Tänk vad härligt om alla hade samma självförtroende gällande sina kroppar likt 2-åringar:)

Vad gick då fel denna underbara måndagsmorgon? Jo, att jag, väl synlig, hängt upp tingelingklänningen (Estelles absoluta favvoplagg) på en galge vid dörren till klädkammaren och gissa vad Estelle får syn på när vi går ut? Just det! The dress! "Klenniiiiing!", "Min!", "Vill ha!", "Haaa den!" skriker hon exalterat. Förklarar lugnt att det tyvärr är otänkbart att gå till dagis i älvklänning, särskilt med tanke på att det toksnöar ute.


Trubbelklänningen;)


Då startar UTBROTTET. Lilldamen vägrar att klä på sig, borsta tänderna, äta frukost och sätter sig emot allt vad hennes (stackars mor) föreslår. Till slut, efter över en halvtimmas fight, får jag äntligen på henne alla kläderna och ner henne i vagnen. (Sjukt jobbigt det här med barn och vinterpåklädning! Tigts, täckbyxor, strumpor, skor, tröja, kofta, jacka, halsduk, mössa och vantar... blir trött bara jag tänker på det. Dagmammor och dagispersonal är sanna hjältar!)

Stolt över att jag lyckats få på henne ALLA plagg lämnar jag över henne (nästan i tid:) till Helle som säger: "Kom in lilla gumman, vi skall vara inne idag!" What? Har jag klätt på henne alla dessa kläder i onödan? De brukar ju alltid börja med att vara ute?!


Världens sötaste Michelin-gumma
(Vintern 2009)


Är nu så utmattat att jag kör fel väg till mitt arbete. Brukar gena över Östra men glömmer svänga in på sjukhusområdet och istället hamnar jag vid Härlanda Tjärn (?!!!) Hilfe hilfe! Hur är det möjligt? Härligt på en ledig sommardag men inte en vinterarbetsdag! Anländer till jobbet nästan en timma försent och när jag förklarar klädproblematiken säger min far: "Det är väl bara att klä på henne!" SUCK, om det ändå vore så enkelt!


Imorse var dottern min som en liten ängel men snön, i kombination med hennes Bugaboo, ställde till stora besvär för oss på väg till Helle. Jag svor både 1 och 3 gånger över barnvagnens (idiotiska) mini-framhjul. (Ja, jag vet, jag har valt den själv och den är kanon i stan men ändå!) Hur jag än försökte gick det inte att komma fram den vanliga "dagmammavägen" (vilken inkluderar en, minst sagt, utmanande uppförsbacke) utan det var bara att traska runt hela området. Förbannade både vagnen och faktumet att jag bor i en dal;)


Japp, NU har jag klagat färdigt;)

Må gott!/ Er Beckis

4 kommentarer:

 1. Gissar på att den "utmanande uppförsbacken" är den som går upp från skolan? Vann jag? Då önskar jag mig en brun brödrost med gröna prickar i sann retro anda a la 60-talet.

  SvaraRadera
 2. Visst är det underbart med envisa tjejer, välkommen till klubben! Å du, jag har två, den ena värre än den andra, underbart;)
  Och så till vagnproblematiken, vinterdäck kanske kan vara en god ide'? Då funkar det faktiskt att komma fram, även genom de värsta snödrivorna. Kramis Jenny

  SvaraRadera
 3. Bästa T! (kusin-Tommy?)

  Helt rätt gissat ang vägen! Den är hemsk - brukar typ dela upp den på 4 etapper för att orka;)

  Lovar att hålla utkik efter brödrosten!

  Puss, Beckis

  SvaraRadera
 4. Bugaboo vinterdäck - DÄR har vi lösningen:)

  Borde kunna det här med "rätt däck", jobbar ju liksom i branschen;)

  PUSS!

  SvaraRadera