fredag 26 november 2010

Bravo Basement

Med viss risk för att ett och annat stavfel samt en och annan mindre väl vald formulering (då jag är smått salongsberusad efter champagne och utsökt vinmeny) vågar jag mig på ett blogginlägg så här efter midnatt:)


Mamma & Jens myser på Basement


Monika & Pappa har det trevligt


Mamma & Bridgestones Mats Johan visar sina Colgate-smile


Beckis hjärtar Pappa = SANT


Vilken trevlig kväll mamma, pappa, Jens och jag haft tillsammans med Bridgestones chef Mats Johan och hans sambo Monika! Superb mat, (alltför) ljuvlig dricka (kommer garanterat ha huvudvärk imorgon), fantastisk service och trevligt sällskap. Couldn't be better! I ärlighetens namn kan jag inte minnas när jag åt en sådan delikat måltid senast. Bravo Basement! För att riktigt läska er... vad sägs om:

Hummersallad med parmesan, sultanrussin och knaperstekt bacon. Min stora favorit gällande mat - hummer - i kombination med sött (=russin) och salt (=bacon) var en verklig 10 poängare! Sååååå gott! Mer än gott!

Hälleflundra med gurka/pepparrot-sallad, frasig potatis och gratinerat ostron. Fisken var outstanding och ostronet suveränt. (Har inte varit överförtjust i ostron tidigare men kvällens variant överträffade mina förväntningar med råge!)

Oxfilé Rossini med Taleggio, anklever, bönor och tryffel. Mums!

Crème Brulé, päronsorbet samt crème fraiche & päron kompott. Behöver nog inte tillägga något här;)


Merino & Eriksson avnjuter ostron
(Moving Arts personalfest 2010)


Kvällens "brightaste" kommentar står jag (i vanlig ordning) för. När ämnet jakt diskuteras utbrister jag glatt "Jag älskar rendjurssadel!", varpå det blir helt tyst. Pappa rättar mig lite diskret - "Ja, rådjurssadel, är jättegott". Va fasen - ren hit, rådjur dit - inte helt lätt att hålla isär efter några glas vitt;)


Avslutningsvis vill jag säga HJÄRTLIGT TACK till:

Mats Johan och Monika för en fantastisk måltid
Mamma, pappa och Jens för en härlig kväll
Krögaren Ulf Wagner för Basement
Köksmästaren Gustav Trädgårdh (årets kock 2010) för himmelsk mat


Vill också passa på att TACKA alla Ullevi-yogisar för en underbar klass före middagen. Det är en ynnest att få träna tillsammans med Er! TACK!


God natt & PUSS/ Beckis

2 kommentarer:

 1. Hej sunshine! Basement är verkligen en höjdare! Vilka dagar, var och vad kör du? Jag saknar mina kära landala-töser ibland så kör du någon bodybalance/yoga så kanske jag får titta förbi någon gång? Och du är givetvis välkommen till Sisjön, om inte på spinning så på en hotyoga eller något annat kanske. Kram! M

  SvaraRadera
 2. Min Gårdis:)

  Yoga tors 17.50 - Ullevi
  Balance sön 15.00 - Partille

  HJÄRTLIGT välkommen!
  Puss/ Beckis

  SvaraRadera