fredag 28 december 2012

Veckans Cat - "Barockprinsessa"
I tusentals år har människor varit fascinerade av det glimrande grundämnet aurum och hösten/vintern 2012 är definitivt inget undantag då en majestätisk barockstil med guldbrokad, transparenta tyger, gnistrande stenar och gepyrspets gjort entré i såväl hem som garderob. Vardagsrum inreds - med "pompa och ståt", kungliga möbler och överdådiga inredningsdetaljer - likt slottssalar och, i princip, samtliga stora modehus erbjuder flärdfulla kreationer i metalliska och/eller glittrande material.

I nyårsspecialen av Veckans Cat tillåts jag att leva ut prinsessdrömmen helt när Katarina - med hjälp av guld, brokad, strass, spets, tyll och skyhöga klackar - transformerar mig till en "Barockprinsessa" i modern tappning. Ljuva, romantiska element (häribland brokadjackans skira tyg och hårets ostyriga lockar) mixas med mer dramatiska, såsom tyllkjolens styvhet och klackarnas kaxighet. ÄLSKAR blandningen av material/snitt/"känsla" och att outfiten, trots mjuk skönhet, även har a LOT of attitude:) Säg den som inte vill fly verkligheten för en stund och förflyttas till sagornas land en kväll eller två?!

Vinterns dramatiska och romantiska modetrend avspeglar sig även i hår och makeup. Låt lockarna vara mjuka och sagolika - men samtidigt aningen "rock'n'roll-rufsiga" - och ge din look lite drama med hjälp av sotig, lätt skimrande, ögonmake.

Med utvalda skor (jösses, vilka skor!!!) och då outfiten är (härligt) "mycket i sig" behövs inte fler accessoarer än enkla guldtrådar i öronen. Synd att Tomten redan har varit här för SKORNA hade stått överst på önskelistan om det vore jul! Införa nyårsgåva ifrån männen till kvinnorna? JAAA:)Älskade Katarina & Anna - TACK för såväl ett fantastiskt modeår som vacker vänskap! Finaste bloggvänner - TACK för glädjen Ni skänker genom att läsa och tycka till om min blogg. Ni betyder mer än Ni anar! QC-kunder - TACK för härliga besök under det gångna året och varmt välkomna 2013! GOTT NYTT ÅR!

Missa inte DEL 2 nedan med pris- och märkesuppgifter samt foton i mass! (Glöm ej klicka på bilderna för bättre kvalité!)


Kärlek/ Beckis

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar