söndag 10 juni 2012

Lazy days & Adventures

Första dagen på plats (Pingstdagen) var en klassisk skönslapp semesterdag utan något särskilt inplanerat. Fantastiskt väder. Frukost på balkongen. Poolhäng med "far-&-dotter-akrobatik" och "Alex simskola". Strandutflykt med knäskrap (Elle gjorde en jättevurpa över megahög trottoarkant), lekplatsvisit och fika på Cap d'Agde mysigaste beachställe, "Jungle Beach". Saint Jaques och Sancerrevin till middag. Helt klart en "nice start":)


Nella & farmor myser


Trollunge vid poolen


Lämplig aktivitet för en 4-åring?


Tummen upp för semester


"Mr Flex";)


Estelle gillar "Alex simskola"


Höjdpunkten under Annandag Pingst var besöket i "Dinopark". Då Estelle för tillfället har fullkomlig "Dino-feber" var det, minst sagt, en överförtjust Lilldam som lämnade äventyrsparken med en Tyrannosaurus Rex under vardera arm. (Att "Babydinon" badade i toalettstolen när vi kom hem är en annan historia;)) Jag tycker dock en del av skräcködlorna var i läskigaste laget och funderade både en och tre gånger huruvida vi gjort rätt att gå dit. (Estelle verkade dock coolare än sin mor och proklamerade stolt "jag är modig!".)


Vettskrämd minsting


Dito mamma


Se upp för "fulingen" som lurpassar i bakgrunden...


Triceratops - Estelles favoritdino


Måndagens andra highlight - "Mickes Burger" med parmaskinka, ägg och rotgrönsaker som tillbehör - avslutade Annandag Pingst på ett ypperligt vis. Vet inte om jag någonsin ätit en bättre hamburgare?! Att han stekte den (perfekt rosa i mitten) enbart iklädd handduk gjorde såklart inte saken sämre;)


"Nakna" kocken:)


Ps Jag var så lycklig över att ha kommit levande ut ifrån Dinosaurieparken att jag dricksade 4 euro på en glassnota à 12 euro. Vad tänkte jag där? Kanske lite onödigt att "tippa" 30%?!;) DsPå tisdagen (28 maj) väntade en heldag på beachen och Nellas strandpremiär! Det var en väldigt söt, men ytterst skeptiskt, liten tös (iklädd minibaddräkt med volangkant) som bekantade sig med solkräm, sand och havsvatten för första gången. Hon tyckte sanden var smått besvärlig (särskilt på napp och i ögon) men vem gör inte det?! Hittar fortfarande, flertalet dagar efter senaste strandbesök, sand lite varstans...

Utöver beachhäng shoppade jag även loss i en av strandbarerna - underbara boho-smycken i trä, pärlor & silver ifrån Bali. Japp, man hittar "guldkorn" där man minst anar det;) Lycklig som ett barn på julafton lämnade jag stranden med armband i olika färger samt ett halsband, perfekt matchande min nya bikini:)


Strandens ögongodis - LillM & Alex


Inte helt såld på sand!


Beachbrudar:)


Jobbar på (den obefintliga) brännanSöndagen 3 juni var det dax för tivoli med, gissa vilket tema? Jajamen - dinosaurietema;). "Dinolandet" uppskattades såklart mest av Estelle och hon provade entusiastiskt alltifrån hoppborgar, studsmattor och bilbanor till bollhav, rutschkanor och klätterställningar. Sötast under dagen var när 2 Triceratops kom på besök...


Spex på vägen


Estelle är tokig i hoppborgar!


Och rutschkanor!


Nellie chillar med faster & pappa


Triceratops von Z


Utmattad efter det intensiva lekpassetTisdagen den 5 juni hade vi vår sista dag tillsammans alla 8 då Malin och Alex skulle lämna "La France" nästkommande morgon. Vi njöt av en solig strandheldag och på kvällen - bubbel & paella på svärföräldrarnas balkong. Lite vemodigt att vår "gemensamma semester" var över men vi gladdes alla fina minnen/sköna stunder:)


Glad middagsgäst


Balkongvy


TACK älskade "Tokar";)Ponnyridning, shopping och barnfri middag stod på torsdagens program, ett ytterst angenämt schema;) Att jag aldrig varit någon "hästtjej" visades med pinsam tydlighet när jag skulle få minihästen "Pollax" att röra sig framåt... Hur mycket jag än hejade på var han betydligt mer intresserad av att smaska gräs än att ta med Estelle på en ridtur. Och inte gick det mycket bättre för Micke - när han "styrde" gick "Pollax" i cirklar;) Har bara en fråga - var höll hästinstruktören hus?!

Med shoppingen gick det, inte helt oväntat, bättre:) En underbar tröja i sommarens "it-färg" äppelgrön fick följa med hem och min armbandsamling utökades med ett mångfärgat pärlarmband med dödskalleberlock.

Helnöjda över den mysiga dagen slog jag och Micke oss ner (ensamma, då Ingis och Janne var barnvakter:)) på en restaurang i hamnen och njöt av god mat och "egentid". Sann semesterlyx!


"Komsi komsi lilla totto!"


"Våga inte skratta!";)


Shoppingpause med färskpressad citronjuice


Avnjuter ett gott glas vitt


På tu man hand


Fina Micke mumsar musslorSemestern avslutades på bästa vis med en solig och skön dag på stranden samt utsökt middag hos svärföräldrarna. IngMaries sparrissoppa (toppad med parmesan) kommer jag leva på länge! Likaså solen, skumpan och, inte minst, det underbara sällskapet. Hjärtligt TACK för en underbar semester! Älskar Er!


Far & dotter delar banana split


Yo!


Skönt, slappt & glatt


Becky goes KermitJösses - vilket mastodont inlägg! Men vet ni vad det bästa är? Semesterrapporten har bara börjat;)

KYSS!


Ps Funderar någon över varför vissa datum saknas i ovanstående reseberättelse beror det på att dagen antingen tilldelats ett eget inlägg (tex födelsedagsfirande) eller var en sk "mellandag" - en schysst "slappedag" då inget särskilt inträffade;) Ds

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar