lördag 29 oktober 2011

Lost in Mölndal


FunkyElle
(Sportlife Partille jan 2011)


Ni som känner mig vet att jag saknar all form av lokalsinne. Exempelvis har jag vid åtskilliga tillfällen stoppat nyckeln i fel dörr när jag bodde på Eklandagatan där samtliga lägenheterna ser likadana ut. För att inte tala om alla gånger jag kört fel med bilen och förvirrat mig totalt i Göteborg och omnejd. I veckan var det dags igen:

Estelle går på barndans/balett i Mölndal på onsdagar och då mamma (som vanligtvis följer med henne dit) var sjuk fick jag rycka ut. Helnöjd när jag parkerade precis utanför dansskolan och glad i hågen traskade vi upp för trapporna till (vad jag trodde var) danssalen. Estelle protesterade något men jag antar att jag inte lyssnade?! När hon för tredje gången sade "Mamma, det är fel!" började jag bli misstänksam och den låsta dörren till lokalen förstärkte känslan ytterligare. 5 minuter kvar till dansstart beslutade jag mig för att försöka hitta någon att fråga. På vägen ner för trappan mötte vi en pappa (med två barn) som intygade att vi visst hade hamnat rätt och att "Camilla" säkerligen kommer när som helst. Nu sade Stells ifrån på allvar: "Fröken heter faktiskt Helena!" "Vi är väl på Citys dansstudio?", frågade jag fundersamt men fick, dessvärre, "Mölndals dansskola" till svar. Allvarligt?! Hur stor är sannolikheten att det ligger två dansskolor på samma gata?

Shit! Nu var det brådis! Dansen började typ nu och vi var alltså fel. Rusade ut och började springa omkring förvirrat i området för att hitta rätt. Som tur var låg balettskolorna bara ett stenkast ifrån varandra så Estelle hann precis i tid. Härligt att kunna konstatera att min 3-åring har bättre lokalsinne än jag själv;)


Snart "Så mycket bättre" och snask! Okey, jag erkänner - "Min nya kosthållning" (ett försök att begränsa intaget av flingor, bröd och godsaker) går sådär, men jag orkar faktiskt inte bry mig. Allt gick jättebra i början av veckan men igår ballade jag ur totalt. (Jäkla fredagsmys!) Börjar om på måndag;)

Trevlig helg!/ Beckis

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar