fredag 16 juli 2010

Alla vägar bär till Korsvägen

Ni som känner mig vet att mitt lokalsinne är näst intill obefintligt. Ibland har jag tom haft svårt att hitta hem! Jo det är sant! (Förvisso i samband med intag av alkoholhaltiga drycker men ändå!) Låt mig presentera ett pinfärskt exempel på min "dissorienteringsförmåga":

I onsdags skulle jag till Masthugget Fitness Center för att dansa med Milla och skulle således ta mig ifrån min bostad i Sävedalen till Masthugget. Istället för att köra motorvägen raka vägen till Järntorget och vara framme på 20 min valde jag följande eminenta väg: Sävis via Delsjövägen (där jag, som vanligt, tutade när jag åkte förbi Eriksson/Nilssons hus), ner till St Sigfridsplan och vidare till Korsvägen. (Som en parantes bör nämnas att "de allra flesta" undviker denna plats då den tvåfiliga rondellen korsas av typ femtioelva spårvagnsspår vilka går i hundra olika riktningar, men jag själv tycker Korsvägen är toppen! Där känner jag mig trygg, "stanbarn" som jag är;) Fortsätter, via Avenyn, till min gamla adress på Övre Husar och därifrån över till Nordenskiöldsgatan och "bakvägen" till "Långgatorna". Vips! Framme! (Efter typ 40 min!) Jag är medveten om att det nu finns en risk att "Göteborg-läsarna" viker sig av skratt och att övriga läsare inte fattar vad jag dillar om. Det är ingen underdrift om jag säger att det är svårt att hitta en längre väg ifrån Sävis till Masthugget men, nybliven cardriver som jag är, håller mig till säkra kort:) Har helt enkelt lärt mig denna rutt och då överger jag den icke! Har fått många kommentarer såsom "Herregud - kör du via Korsvägen? Där skulle jag allldrig göra!" och "Motorväg är ju det enklaste att köra på!" men, som sagt, Korsvägen och jag är "like this"!

Igår (när Åsa och jag skulle köra till Partille för att njuta av BODYBALANCE) blev det dock lite problematiskt. Åsa bara skakade på huvudet då jag frågade: "Tror du vi kan åka via Korsvägen?" (Sävis ligger typ granne med Partille men en liten rundtur via stan kan väl aldrig skada;)

Nu skall jag sluta tråka ut er med mitt bilsnack och runda av detta inlägg med en hyllning av MiCa:) Mikael Alsterholm och Camilla Wikström - jag säger bara, vilken duo! Hade förmånen att träffa båda två i onsdags på Millas dansklass och jag log hela vägen hem (när jag körde via Korsvägen). En mer karismatisk och vänlig person än Micke får man leta efter och Milla strålade som aldrig förr! Puss på er GODINGAR!


Micke och jag showar loss på Freeports modevisning


Ha en underbar helg och glöm inte att "alla vägar bär till Korsvägen!"/ Beckelina


Ps Går på semester idag och ser fram emot 2 veckors mys med familj & vänner och såklart sol och bad Ds


Kanske vågar jag mig på ett dopp (tillsammans med Stells) i Härlanda Tjärn?

12 kommentarer:

 1. Maj gad, det ÄR verkligen så att alla vägar bär till Korsvägen!! Jag har kört bil i Göteborg typ en gång, skulle ta mig från gymmet där min RPM-grundutbildning hölls, hem till en vän jag skulle övernatta hos. Jag hade min kompis i telefon hela vägen, men trots det lyckades jag hamna i det kaos som är Korsvägen säkert fem gånger. "Neeej, nu är jag här igeeen!!!" Det tog säkert två timmar. Dagen efter fick jag skjuts, då tog det tjugo minuter :).

  SvaraRadera
 2. Härligt Soffan! Nu har jag bevis för att min tes stämmer - alla vägar bär till Korsvägen!

  Ring mig nästa gång du hamnar i knipa - jag är, som sagt, expert på denna ljuvliga rondell:)

  KRAM!

  SvaraRadera
 3. Med glädje och stolthet figurerar jag anno 2010, mig veterligen, för första gången i en blogg! Och en sådan debut sedan... Lovord från Beckis + bild med "pose". Lysande!
  En annan stilig bild med oss båda från nämnda Freeportevent har för övrigt noterats av mina arbetskamrater. Beckis visar där upp synnerligen atletiska vader och är för alltid känd som den idealtränade "vadkvinnan".
  Dina texter är, liksom du Rebecka, fantastiska!
  När vi träffas blir allt lite roligare och glamouröst. Åker gärna med ett par varv runt Korsvägen! Bamsekram från Mikael

  SvaraRadera
 4. Kyssen!!!
  Tänk om det vore så väl, då hade vi träffats betydligt oftare...
  MEN jag håller fullständigt med dig! Korsis är en ljuvlig plats (förövrigt den första platsen jag övningskörde på!?) och vi kommer neråt om ungefär en vecka. LÄNGTAR!!!!
  Kärlek
  Natte

  SvaraRadera
 5. Ha ha ha jag döööör! Gumman du e för go! Nästa gång jag är i Götet ska vi åka motorvägen så du får se hur skönt det är att SLIPPA korsvägen =)

  Love u!

  Puss Molle

  SvaraRadera
 6. Micke - tycker du borde vara med i allas bloggar så härlig som du är!

  Nat - längtar efter en heldag/kväll tillsammans när ni kommer ner! Jippi!

  Molle - då bestämmer vi det - "öva motorväg", next time:)

  Kärlek till er alla 3/ Beckis

  SvaraRadera
 7. Alla vägar bär och ska bära till Korsvägen becky-Bus - frågan är bara varför du aldrig kommer förbi nummer 63, vån 5, dörren är alltid öppen för dig Pöss!

  SvaraRadera
 8. GulleBrile!

  Next time:)

  Pöss tillbaka!

  SvaraRadera
 9. Kan inte du o jag träna ihop snart?!

  Lotta

  SvaraRadera
 10. Oj, inte visste jag att du hade en blogg. Kul, detta måste följas! Har en bekant som hade samma svårigheter i början. Körde hon fel körde hon vackert hem till Kortedala igen för att börja om på nytt. :-D Hälsa lilla familjen så gott.

  SvaraRadera
 11. Lottis! Är det Lekander el Brile som frågar?;) Oavsett - gärna träning! Gott att röra på sig mellan alla grillmiddagar:)

  Call me! PUSS

  SvaraRadera
 12. Thommie, Goding!

  Vad roligt att du hittat min blogg:)

  Härligt att höra att det finns fler med begränsat lokalsinne;)

  Pussa familjen ifrån mig!

  SvaraRadera