onsdag 24 mars 2010

Skön mix av djup & yta


Bloggens upphovskvinna & bloggens ägarinna


”Åh, vad roligt att du också skaffat en blogg” fnittrar Åsa på mitt mobilsvar. Va? Vad menar hon? Sedan går det upp ett ljus! Åsa (den mest handlingskraftiga kvinna jag känner) har genom mitt hyllande av hennes blogg (vilken för övrigt att både välskriven och grymt underhållande – läs själv på dansaskrattaleva.blogspot.com) förstått min längtan efter en egen plats att skriva av mig, rensa tankarna och formulera fyndigheter. Hon har helt enkelt skapat bloggen ”det är roligare att säga ja än att säga nej” åt mig (samt skrivit ett första inlägg)! Vad var det jag sade? Driftig är bara förnamnet!

Att döpa min blogg till ”det är roligare att säga ja än att säga nej” var nog ett givet val för Åsa då detta alltid varit mitt motto. För tillfället känns dock namnet smått missvisande – jag gör nämligen ingenting annat än att säger nej just nu: ”Nej, tyvärr kan jag inte komma på festen på lördag, jag är sjuk. Jo, jag vet – jag var dålig förra gången också”, ”Neeeejjj – Estelle, gå ner ifrån spisen!!!”, ”Fika? Nej tyvärr, måste öva koreografier/plugga teori/tvätta/städa”, ”Jag sade N-E-J, lägg ner kniven!”... Annat var det på den gamla goda tiden då man levde efter deviserna ”jag tar inget ansvar”, ”hellre snygg än varm” och ”jag skyller på Tess”. ”Nej” existerade inte i mitt ordförråd och valet mellan att plugga inför morgondagens juridiktenta och gå på releasefest för en ny nattklubb var självskrivet . Party? Javisst! Fest imorgon med? Jajamen! Största problemen var huruvida outfiten var nytvättad och om kyld skumpa fanns hemma.

Låter jag bitter? Inte min mening – bitterhet är totalt själsdödande och det värsta jag vet. Däremot måste jag erkänna att jag ibland längtar efter att få uttala sjungande, ljuvlig klingande ”jaaa” lite oftare. ”Ja, älskling, jag går jättegärna ut och äter ikväll! Har du fixat barnvakt också – du är fantastisk!”, ”Ja, gumman, helt rätt, lägg tillbaka dina leksaker på rätt plats”, Javisst tjejer, jag följer med, jag sitter ju ändå bara och degar i soffan!”.

Älskade vänner – tappa inte hoppet om mig - trots att jag säkert sagt nej upp emot 1000 gånger redan idag så tycker jag fortfarande ”det är roligare att säga ja än att säga nej”! (Okey, 1000 gånger kanske var en överdrift men jag delar Tess åsikt att en nypa salt förgyller varje bra story!) Som sagt, var inte oroliga, jag är positiv till min natur och kommer kämpa för att hitta tillbaka till mitt ”ja-sägande jag”!

Min ambition är att bloggen skall vara både djupsinnig och ytlig. Livets viktigaste element – kärlek, vänskap och relationer – har en given plats men också härligheter såsom mode, skönhet, hälsa och träning. Med största sannolikhet kommer bloggens läsarkrets bestå av mina vänner (kanske framför allt av ”Iphone-donnorna” Molle, Åsa, Hellan och Nat) samt delar av min släkt. (Moster gillar att surfa på nätet och LillM läser säkert gärna om sin svägerskas upptåg). Det skulle var fantastiskt om ngn icke bekant råkar hitta hit – bli bara inte förfärad över bloggens ”känslo-intensitet”. Det finns en anledning till att jag kallas för ”Drama-queen”!

Nära och kära, nya och gamla vänner – välkommen till en värld fylld av skratt, tårar, kärlek, glädje, sorg, djup och yta – välkommen till min blogg! (Om bloggen ”ballar ur” – skyll inte på vare sig mig eller Tess, skyll på Åsa, det var hon som skapade den:)

ÄLSKAR ER! (Sade ju att det skulle bli mycket kärlek!)

9 kommentarer:

 1. Älskade Becka! Gryyymt!! Jag tror snarare folk kommer vara glada att få hänga med iaf på ett hörn av ditt fullspäckade liv. :) kraaam Åsa

  ps. Helskönt att fotot hamnar precis under inläggets titel - vem av oss är "djup" och vem är "yta"...?? Hahaha! ;)

  SvaraRadera
 2. Hej,

  Ser att Von Z har startat en blogg. Det glädjer mig att ni har ett hittat ett nytt modernt intresse här i livet!

  Jag skulle vilja tipsa om några andra fantastiska bloggar:

  www.stor&stark.och.massa.testosteron.blogspot.com
  (Michael von P)

  www.klen.med.tatuerad.kropp.i.mina.basta.ar.blogspot
  (Hampus E)

  www.min.sambo.tvingar.mig.att.läsa.massa.bloggar.blogspot.com
  (Undertecknad)

  Fridens!

  MR Nilsson

  SvaraRadera
 3. Hahaha Henke - anar jag en viss sarkasm? Jag vet, inte helt rappt att skapa en blogg typ 4 år efter alla andra men jag kunde inte låta bli! (Donnan din har inspirerat mig big time!) Vem vet - kanske viger jag ett inlägg åt herr Nilsson ngn gång:)
  Puss/ Busan

  SvaraRadera
 4. Busigaste busan!!
  Nu är lyckan total!! Tänk att ha en ny favoritblogg att följa varje dag!! Och att bli omnämd inte mindre än tre ggr så här i första (andra) inlägget!! Jag är rörd... och stolt väninna till dig!!
  Vad gäller mitt hopp om dig finns det inget att tala om!! Alla din JA, väger upp big time!! Du som den sol du är förgyller mitt liv till 1000 när vi ses och hörs!! Och snart är det nära igen... Kommer till Gbg på skärtorsdag och stannar 10 dar!!!!!!!!!! Åhh vad jag hoppas på en mysig fika med dig då!
  Pussa Stellsan från mig så hörs vi snart finaste du!!
  Kyss

  SvaraRadera
 5. Bättre sent än aldrig...jag lovar att läsa varenda rad, även om jag varken går under kategori donnor eller släkt. I´m in and on! Och på tal om att säga ja; det är väl dags snart:)

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 6. Bus! Du är som gjord för att hålla på med sånt här! Nu får du kanske tacka ja till en Iphone ändå - så du kan blogga när du vill =)
  Kärlek - din trogne blogg läsare Molle

  SvaraRadera
 7. Hjärtat!
  UNDERBART!!!!
  Jag kommer att följa varje "move"....
  Allt i brist på oftare IRL-träffar (även på galna barnvänliga caféer!).
  Lite oönskad distans blir mycket kortare med några välvalda ord i cyberspace :-)
  Kärelek
  Natte

  SvaraRadera
 8. Haha, Lill M signing in.
  Har redan hittat in tack vare Åsa;) ska börja prenumerera;) e bara inte så haj på iphonen än men tror jag lyckades.

  Tack för massvis av goda leenden så här efter en lång dag spenderad på gatan i en förort till Paris. Välbehövt;)

  Tackar även Henke, trött så här på kvällskvisten resulterade de fyndiga
  blognamnen i att vi vek oss dubbla här i vår lilla "student" håla. Tackar!

  Bisou bisou kära svägerska och stort grattis till LillSessan!
  Längtar efter Er!

  SvaraRadera
 9. Lotta - du är en donna av rang, glöm aldrig det!
  Tycker också det är dags att få säga JAAA snart:)
  Puss/ Beckis

  SvaraRadera