onsdag 2 juni 2010

Mitt liv är en fars!

Mitt liv är som en halvgalen, helkaotisk, men härlig, fars. Häng med:

I lördags kom jag och min sambo på den eminenta idéen att åka till IKEA. Så här i efterhand har jag förstått att man inte åker dit på helgen om det inte är absolut nödvändigt då ALLA helgpiffar sina hem vilket leder till gigantiska köer i såväl restaurangen som i kassan. Hur som helst åker vi dit, glada i hågen, med inköpslistan i högsta hugg. (Jag ÄLSKAR listor – finns det ngt bättre än att först skriva upp vad man t ex skall inhandla och sedan stryka sak efter sak allt eftersom prylarna trillar ner i varukorgen?! För att inte tala om välbehaget att bocka av på ”fixa-listen” – livsnjuteri i ädlaste form:)

Till en början flyter allt på strålande bra och vi gör såväl planerade som spontana inköp. (”En sådan här behöver vi!”, ”Den här var väl fin?!”) Stellsan är rejält trött och efter att ha skruvat på sig konstant i vagnen sedan vi kom fram är hon nu mycket nära att somna. ”Yes!”, tänker jag, ”underbart, då kan hon sova medan vi i lugn och ro shoppar resterande saker!” Då säger familjens andra barn (som är typ 2 m lång och 110 kg tung): ”Jag är hungrig”. Jag frågar lite lugnt och fint om vi inte kan vänta att äta en stund eftersom Stellsan är supernära att somna”, ”NEJ, jag är hungring nu!” FINE – in på restaurangen och sedan bryter kaoset ut. Lilldamen vägrar att sitta både i vagnen och i matstolen. Att äta (trots mutor såsom chokladmousse och gurka) är det inte tal om och sömnbehovet är tydliggen som bortblåst. Måltiden blir allt annat än harmonisk… Först slänger Micke i sig 72 köttbullar – jag skojar inte, beställer man ”en stor köttbullar” på IKEA får man sannerligen bekänna färg gällande ätarkapacitet – för att därefter springa efter Elle medan jag ”avnjuter” bamba-lax. Här måste jag utfärda ett varningens tecken! Om du skall äta på IKEA – kör på meatbollsen eller varmkorv med bröd, välj för allt i världen INTE lax! Fullständigt oätlig!

Därefter eskalerar virrvarret – Stells, som nu är mer än övertrött, vägrar att gå åt ett håll utan springer hitan och ditan samt klättrar upp på allt som går (och inte går) att klättra på. Jag är nära ett sammanbrott och skyller ALLT på Mickes aptit. Micke i sin tur anser att jag är en ”surkärring” och menar att kaoset inte har ngt med hans matpaus att göra. Medan vi tjatar om vem som har rätt och fel somnar en svettig och utmattad liten tjej i sin vagn… Vi tar oss samman, konstaterar att det inte finns ngt att bråka om, slutför våra köp och lämnar IKEA 5 timmar (!!!) efter vi kom dit!

När vi ändå är inne på kaos… Inte mindre än tre bilrelaterade olyckor har inträffat på en vecka – en punktering, en ”nära-att-skära-motorn-upplevelse ” och ett styr- och bromsservohaveri . Förra måndagen fick jag punka på mammas bil – plötsligt hördes ett starkt PANG och därefter slängdes jag kraftigt åt höger. Som tur var hamnade jag på en busshållplats och inte i diket eller i en annan bil! Är väldigt glad att Micke ”the handy man” var med – byta däck är inte riktigt min grej! Nu i måndags hade jag (återigen) lånat mammas bil för att ta mig till stan för att köra klass. Jag var lite nervig (efter punkteringsincidenten) men när jag nästan var framme vid Landala pustade jag ut. Det skulle jag inte ha gjort! Vid Scandinavium börjar bilen tjuta och på instrumentbrädan lyser fyra stora bokstäver – STOP. Det var bara att slänga sig in till kanten, parkera bilen, skriva en ”förlåt-att-jag-lämnar-bilen-här-men-den-är paj-lapp” och kuta upp till Landala. Det visade sig att min kära mor inte fyllt på olja NÅGONSIN! (”Det gör de när bilen är på service” var hennes försvar – hilfe, hilfe!) Efter afroklassen hoppade jag in i en taxi och ringde Micke för att beklaga mig. Gissa vad han säger? (Han är i Tyskland på jobbresa.) ”Styr- och bromsservon gick sönder på vår bil idag så den går varken att styra eller bromsa…" Måndagar och bilar är tydligen ingen bra kombination för PvonZ! Förresten – tror ni jag fick parkeringsböter för ”mitt val” av parkering? Jajamen, bilar får tydligen inte stå på motorcykelparkeringar! Snålt/girigt/dumt tycker jag!


Kör lugnt/ Beckis

Ps1 I söndags var det Mors Dag och Estelle (=Micke) gav mig snyggaste skona i mammapressy. Tänk att vara så liten och ha så god smak:) (Tack mina ögonstenar!) Höga, sommarbruna, skinnsandaletter med (håll i er alla Montaz-fans) toffsar! Skorna är som hämtade ur "Sex & the City" och gissa vad jag skall ha på mig imorgon när jag går och ser filmen tillsammans med mina donnor?

Vill passa på att HYLLA MIN MAMMA som är den finaste och mer omtänksamma människan som finns – Jag älskar dig utan sans! Ds1


Sex & the City pjucks


Ps2 Idag – 2 juni – fyller min man år! GRATTIS ÄLSKADE MICKE! Pressy & pussar väntar när du kommer hem! Ds2

6 kommentarer:

 1. Hahaha! Skönt att det är fler än vi som inte hanterar IKEA och relationen särskilt bra samtidigt.. (Gör nån..?) I looove the shoes! Kör dem ikväll du så tar jag mina Hasbeens à la Carrie! :) Lycka kan vara små saker.. Kram min skatt

  SvaraRadera
 2. DU är lycka!!! Och skor såklart;)

  Ses ikväll Kyssen!

  SvaraRadera
 3. Hej! Du har inte meddelat mig angående imorgon. Kommer du eller?
  Hanna

  SvaraRadera
 4. Hej min älskade Becka!!! jag sitter här o skrattar!! det e en fröjd o läsa det du skriver!!du e helt underbar på att skriva!!! Hälsa fina familjen! kramizar Gittan =)

  SvaraRadera
 5. Hanna - Darling!

  Jag var hos Malin igår och hon sade att ni skulle ses och att du messat mig... men jag har inte fått ngt medd:( Igår var jag på studentfirande så det hade dessvärre inte funkat men jag hoppas vi kan ses snart!!!
  Ett glas vitt i solen kanske?!

  Puss

  SvaraRadera
 6. GoseGittan!

  Vad glad jag blir att du skrattar - skratt förlänger sannerligen livet!

  Stor puss till dig och trevlig helg/ Becka

  SvaraRadera