söndag 6 juni 2010

Fest i dagarna 3

Hoppade (nåja hasade) mig ur sängen vid tio-tiden och kände mig hyfsat fräsch trots osunt leverne i dagarna tre men ack vad jag bedrog mig. När jag fixade till Stellsans välling (=skakade samman vatten och pulver) upptäckte jag till min fasa den ytterst otrevliga huvudvärken som de små handrörelserna utlöste. Vart kom denna cementhjälm ifrån? Kan det ha ngt med att jag och Åsi delade en Magnum-Möet (!!!) igår? Kanske lite;) "Livsnjuteriet" började redan i torsdags:

Estelle och jag åkte in still stan (lugnt och skönt med en två-åring med spring i benen på en 185 grader varm buss;) och mötte mamma/mormor. Efter en snabb shoppingtur (blev så kär i en färgglad sommarstass att den åkte på direkt) drog vi vidare till Liseberg för att krama kanier (Elles nya "läskigt-men-ändå-mysigt-grej"), ta lotter (och vinna en docka på första försöket), äta glass, åka farfarsbilar 2 gånger (Stellsan hade nog gärna åkt 22 ggr) och såklart utforska nöjesparkens krusellutbud. Lilldamen kunde inte bestämma huruvida hästen, svanen eller elefanten var bäst att rida på så hon testade alla under turens gång vilket inte var helt poppis. "Barnen måste sitta stilla" hördes det ifrån högtalarna. Oops!

Sedan var det dags att pussa mina favvotjejer "hej då" och gå (eller rättare sagt trippa men tanke på mina nya 12 cm high-heels) till Bergakungen och möta Åsi, Molls, Cicci och Brilan. Före bion avnjöts en halstrad tonfisk och ett glas vitt i solen. Det är vad jag kallar vardagslyx! (Redan här började således mitt intag av diverse goda men huvudframkallande drycker;) Filmen var brudig, härlig, glittrig, galen, överdriven (man går inte på marknad i galastass eller ligger i soffan och slappar i en 200 000 kr klänning, eller?;) och rolig - med andra ord, en rikitg pärla! Kvällen avslutades, i sann Sex And The City anda, med en passion-daquari (mumma!) på Heaven 23. I like!


Brilan, Cicci, Åsi och jag på biorestaurangens uteservering


Fredagen var en fröjd! Först ett besök hos Malin, Roger och bedårande Greta (3 mån) i deras hus i Orreviken (Onsala) och sedan studentfest med hela tjocka släkten. Dejten hos Blomqvist/Jonsson var minst sagt intensiv - vi hann ha kramkalas, öppna presenter, dricka (och spilla ut) kaffe, överkoka välling och sabba Stellsans sprillans nya dojor (gumman plumsade rakt ner i ett dike och hade lervälling till vaderna) inom loppet av 50 min. Not bad! (Malin - ledsen att det blev så stressigt men det var underbart att ses och att äntligen få pussa på GulleGretis!) Studentfirandet (för mina kusiner Sara och Alex) inleddes med sång/bus/skålande på Lindälvs gymnasiets parkeringsplats i Kungsbacka och efterföljdes av kalas i moster Lisettes trädgård i Gottskär. Tillbaka till Onsala för andra gången alltså men det var det mer än väl värt! Festen var supermysig - solen sken, mat och dryck i överflöd, barn och hundar lekte på gräsmattan och studenterna var på topp! Kunde inte bli bättre!

Igår kulminerade festligheterna med skumpafest (åtminstone för min och Åsas del) hemma hos Åsa & Henk. Som vanligt blev vi bortskämda med fantastiskt god mat och härligt sällskap. Vi hade med oss en Magnum-Moët till värdparet i försenad födelsedagspresent och vad händer? 1/ Den öppnas, 2/ Den tar slut. Det var ju inte riktigt meningen (ganska ofint att dricka upp presenten man nyss givit bort) men när Åsi insisterade kunde man ju inte tacka nej. För som vi alla vet - "det är roligare att säga JA än att säga nej". (Måste dock erkänna att jag mer än gärna sagt nej till dagens skallebonk!)


För glamourens skull (helg som det är) avslutar jag kvällens blogginlägg med ngr vackra bilder på min undersköna svägerska som just nu är i Paris och modellar.

Ha en fin vecka!/ Beckis
2 kommentarer:

  1. Ahhh, det är så härligt uppfriskande att läsa om eder dekadens :) ... Jag gillart!

    SvaraRadera
  2. Viva glamouren:)

    Glöm inte at kyla skumpan - ikväll e det fredag;)

    Puss på dig sötnos och trevlig helg!

    SvaraRadera