söndag 23 september 2012

Dekadent Dottiedop




Vilken FEST det var idag när lilla Dottie - Maria Sofia Dorothée  - döptes i Johannebergskyrkan! För att inte tala om efterföljande "dopkaffe" (= champagnelunch) hos morfar Xico! Lyxiga snittar, bubblande dryck, smarriga kakor, vacker doptårta och gott kaffe avnjöts i utsökt miljö med utsikt över Operan och Göteborgs hamn.

Dopbarnet - ljuvlig i vita spetsar och matchande huvudbonad (dopklänningen har burits av familjens "nyfödingar" sedan 200 år tillbaka!) - verkade fullkomligt tillfreds med att vara i centrum och under såväl "det heliga badet" som vid "uppvisningen" efteråt (ni vet när prästen håller upp barnet inför församlingen) log hon stort! Även charmtrollets föräldrar strålade ikapp och tillsammans med sin dotter utgjorde de en fullkomligt förtjusande liten trio. Min barndomsväninna var ursnygg i guld/lila brokadkjol och med sin fina figur, välskötta hår och vänliga ögon såg hon knappt en dag äldre ut än när vi som tonåringar semestrade i Portugal:)

Det var många välkända ansikten på plats, häribland Johannas sprudlande mamma "Maggan", tokhärliga Xico & ursöta mormor (som, likt Noelle, förgyllde festen i leopardmönstrat), och tillställningen kantades ideligen av utrop såsom "vi har inte setts på hundra år!" och "åååh, vad roligt att träffas igen!". Att återse alla "vänner ifrån förr" (bl a Philippe som jag säkert inte sett på 15 år!) och vrida klockan tillbaka till skoltiden i Onsala var en sann ynnest! Vilken LYCKA att få växa upp omgiven av så många fantastiska människor! 


TACK Johanna, Fredrik, Dottie, familj, släkt & vänner för ett magiskt dop! Fler foton kommer inom kort:)

Kärlek/ Beckis


Ps Sofia (Philippes snygging till fru) upplyste mig om att vi två, i ungdomens glada dagar, gått en modevisning i lack och läder tillsammans med "Hollywoodfrun" Isabel Adrian, något jag tydligen förträngt helt... Kanske lika bra det;) Ds

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar